Ekologická politika a jej nástroje - Romančíková, Eva
Charakteristika niektorých poriadkovoprávnych nástrojov a osobitne trhovo orientovaných nástrojov ekologickej politiky v Nemecku. Spoločnou črtou orientovaných nástrojov je spájanie ochrany životného prostredia s vlastným úžitkom. Najrozšírenejšie trhovo orientované nástroje ekologickej politiky.