Ekologičeskij konec nacional'nych gosudarstv. - Loske, R.
Globálne ekologické problémy sproblematizovali existenciu národných štátov. Niektoré štáty prenikajú ako ekologickí agresori na územie iných štátov, kde ničia prírodné bohatstvo i zdravie ľudí - príklady. Prehľad veľkého množstva medzinárodných ekologických dohovorov. Väčšina dohôd o ochrane životného prostredia sa neplní.