Koncepcja ekorozwoju spoleczno-gospodarczego i przestrzennego. - Niedek, A.
Filozofické základy rozvoja ekológie. Ekologický rozvoj ako proces ekonomicko-sociálnych a priestorovo-hospodárskych premien v globálnom rozsahu. Ekologický rozvoj osadníctva. Ideový materializmus a ekologicko-etická demokracia.