Abductive reasoning by constructing prohabilistic deduction graphs for solving the diagnosis problem. - Li, H.L
Návrh algoritmu pre nájdenie optimálnych riešení diagnostických úloh pomocou dedukčných grafov. Reprezentácia vzťahov medzi príčinami, symptómami a možnými medzičlenmi pomocou kauzálnej siete. Za istých predpokladov môže algoritmus pracovať s kauzálnou sieťou, obsahujúcou niekoľko vzájomne nezávislých dedukčných grafov.