Akutní problémy zdravotnictví. - Singerová, D.
Charakteristika krízovej situácie zdravotníctva, vyvolanej nedostatkom finančných prostriedkov. Príčiny súčasného stavu: pravidlá rozpočtového financovania spôsobili, že zdravotnícke zariadenia nemali možnosť chovať sa trhovo, racionálne využívať pridelené prostriedky a vytvárať rezervy. Nemajú ani možnosť reagovať na zvýšenie cien vstupov za posledné dva roky. Uvedenie predpokladov priaznivého obratu.