Vztah k (vlastnímu) zdraví. Několik poznámek k problémům našeho zdravotnictví. - Kružík, L.
V čs. zdravotníctve dochádza k zásadnej zmene vlastníckych pomerov, organizácie i spôsobu financovania zdravotnej starostlivosti. Pripravované zmeny by mali likvidovať štátny monopol, vytvoriť sústavu rôznych vlastníckych subjektov, pripraviť sústavu zdravotného poistenia, vytvoriť nový vzťah medzi zdravotníkmi a pacientami i nový vzťah občanov k vlastnému zdraviu. Problémy, ktoré sa pri prestavbe vyskytujú a cesty ich riešenia.