Čo sa dosiahlo v zdravotníckej reforme? - Kováč, E.
V novembri 1990 vláda SR schválila Zásady reformy štruktúry, riadenia a financovania zdravotníctva SR. Jej základné princípy sú: decentralizácia, demonopolizácia a deetatizácia. Významnou zmenou je vytváranie neštátneho zdravotníctva. Charakteristika troch hlavných foriem zmeny vlastníckych vzťahov v zdravotníctve.