Property rights versus public spirit: ownership and efficiency of U.S. electric utilities prior to rate-of-return regulation. - Hausman, W.J
Prehľad histórie debát o porovnaní výkonnosti verejných a súkromných elektrární. Meranie efektívnosti na základe neparametrickej funkcie hraničnej produkcie, aplikované na mikrodáta z rokov 1897-98. Verejné elektrárne boli významne výkonnejšie.