Problémové obaly.
Zmyslom nemeckého zákona o obaloch, schváleného v r. 1991, je výrazne znížiť množstvo odpadu, ktorý končí na skládkach alebo v spaľovniach. Časový postup opatrení zameraných na vracanie obalov a na ich recykláciu. Predpoklad recyklovať 90 perc. skla a kovov a 80 perc. papiera, lepenky, plastov a laminátov.