O štátnej správe v odpadovom hospodárstve. K zákonu SNR č. 494/1991 Zb. - Gašparíková, Božena
Cieľom článku je vysvetliť jednotlivé ustanovenia zákona SNR č. 494/1991 Zb. o štátnej správe v odpadovom hospodárstve. Ústredný orgán štátnej správy odpadového hospodárstva - Slovenská komisia pre životné prostredie. Slovenská inšpekcia životného prostredia. Okresný úrad ŽP. Nástroje regulácie odpadového hospodárstva. Programy odpadového hospodárstva. Konanie podľa zákona.