Konzepte von Lehre und Forschung im Bereich der gartenbaulichen Betriebslehre. - Storck, H.
Záhradnícky podnik ako organizmus. Základný teoretický faktorový model. Strategické riadenie záhradníckeho podniku. Spojenie ekonomickej a sociotechnickej racionality. Ľudský kapitál a jeho motivácia. Marketingová stratégia založená na poznaní zákazníkov konkurentov, na technológii a jej ekonomickej efektivite. Manažment konfliktov a nevyhnutnosť racionálnej komunikácie.