K výkladu zákona o kontrole v ČSFR. Právní úprava vnitřní kontroly - Část IV. zákona č. 405/1991 Sb. - Kramář, K.
Otázky kontroly uskutočňovanej vo vnútri určitého uzavretého zodpovednostného okruhu (napr. orgánu štátnej správy, rozpočtovej organizácie, štátneho podniku a pod.). Charakteristika vnútornej kontrolnej činnosti, špecializovanej vnútornej kontrolnej činnosti a samostatnej špecializovanej vnútornej kontrolnej činnosti.