Zákon o konkurze a vyrovnaní. - Mamojka, Mojmír
Medzi konfliktné prejavy trhovej ekonomiky patrí aj tzv. bankrot. Predchádzajúci model hospodárenia nevyžadoval právnu úpravu inštitútu konkurzu. Súčasná právna úprava používa niektoré zásadné pojmy a to: úpadok, konkurz, vyrovnanie. Vysvetlenie obsahu týchto pojmov.