Jaké budou sekretářky devadesátých let. - Zuzák, Roman
Podstatný vplyv na sekretársku prácu v najbližších rokoch, bude mať stále sa zvyšujúca zložitosť v riadení podnikov a v ich podnikaní. Sekretárka sa stane spolu so svojím nadriadeným súčasťou pracovného tímu. Náročnosť v riadení a podnikaní povedie k presunu práce sekretárky do oblasti informácií. Jej práca sa bude blížiť k práci asistenta, často sa bude vyžadovať vysokoškolské vzdelanie a znalosť cudzích jazykov, orientácie vo vzťahoch s cudzinou.