Tiché rezervy v účetnictví. 2. - Zelenka, Vladimír
Kapitálové tiché rezervy. Udržiavanie a zánik tichých rezerv. Význam podnikových skrytých rezerv a ich dôsledky: 1. skreslí sa pohľad na podnik skreslením účtovných informácií, 2. získa sa lacný zdroj financovania, 3. zabráni sa vykazovaniu nerealizovaných ziskov.