Aktiva, dluhy a vlastní jmění podniku. - Fireš, J.
Stručné pojednanie o finančnej situácii podniku ako o dôležitej súbornej finančnej charakteristike podniku. Aktíva, dlhy a vlastný majetok podniku ako hlavné komponenty finančnej situácie podniku. Vymedzenie pojmu dlh podniku a význam kategórie podnikových dlhov. Zásady oceňovania podnikových aktív a dlhov.