Je možno zobecňovať? - Klozar, J.
Výstižná charakteristika súčasného stavu účtovníctva, účtovných dokladov a úrovne znalostí pracovníkov účtární. Jednotná účtovná osnova, účtovné písomnosti a účtovní pracovníci. Rezervy a námety na zlepšenie. Nutnosť reformy účtovníctva podľa západných vzorov.