Jednoduché a podvojné účetnictví podnikatele. - Janhuba, Miloslav
Podmienky, za ktorých vedie podnikateľ jednoduché a podvojné účtovníctvo, a rozdiely medzi oboma spôsobmi. Výrazný rozdiel medzi výškou daňového základu, vyplývajúci z pagatórneho, resp. akruálneho prístupu k účtovníctvu. Dôsledky pre bilancovanie podnikov. Ilustrácia na príklade.