<The> new technological paradigm of intelligence-based production. - Nikolajew, V.
Transformácia ako jadro procesu vývoja na prelome dvoch tisícročí. Transformácia ako najvýznamnejší rys prechodného štádia - ekonomiky východnej Európy a tretieho sveta v štádiu prechodu a transformácie západných trhových ekonomík na ekonomický rozvoj, v ktorom ekologické kritériá začínajú hrať rozhodujúcu úlohu.