Výskum a vývoj nových výrobkov v chemickom priemysle z aspektu trhu. - Ďurkovičová, A.
Výskum a vývoj nových výrobkov predstavuje dôležitý stupeň utvárania aktívneho vplyvu na existujúci a potenciálny trh chemických výrobkov. Charakteristika nového výrobku. Zdôvodnenie nevyhnutnosti spolupráce medzi výskumnými a marketingovými útvarmi podniku pri vzniku nového výrobku. Hlavným cieľom spolupráce je výber nových výrobkov s minimálnym prípustným rizikom a s pravdepodobnosťou ich predaja. Postup spolupráce od vznikania nového výrobku po realizáciu výsledkov výskumnej a vývojovej úlohy.