Closer to the Customer. In der heutigen Zeit eine absolute Notwendigkeit. - Frey, W.
Zákazník žiada spoľahlivosť výrobku, služieb a odbornú kompetentnosť. Integrovaná Európa neznamená internacionalizáciu potrieb zákazníkov. Zachováva sa rozdielnosť trhov, keďže krajiny majú špecifické právne, hospodárske, sociálne a daňové podmienky, kultúru a tradície. Napriek globálnym trendom naďalej bude platiť, že celý obchod je miestny obchod. Rozdiely kúpnych síl na jednotlivých trhoch.