Spotřebitelská politika v ČSFR. - Straka, V.
Návrh zásad zákona o ochrane spotrebiteľa po stránke vecného obsahu rieši oblasť nákupu tovaru a poskytovania nadväzujúcich služieb, základné prvky zasahovania štátu v ochrane spotrebiteľa, včítane dozoru, ako aj tvorbu nevyhnutných finančných zdrojov k rozvoju funkcie systému. Formulujú sa príslušné práva spotrebiteľa a povinnosti podnikateľov.