Námety pre Program. - Androvič, K.
Koncepcia obnovy dediny vznikla v 70-tych rokoch ako smer európskeho myslenia. Prvý návrh programu obnovy dediny na Slovensku vypracoval v r. 1990 kolektív pracovníkov š.p. SIKARD Bratislava. V územnom rozvoji obcí a miest treba rešpektovať ekonomické vzťahy, ktoré sa vytvoria reálnymi hodnotovými podmienkami v priestore na princípoch trhového mechanizmu. Charakteristika realizácie Programu obnovy dediny na Slovensku.