Vývoj ostravské aglomerace a územní plánování. - Charvát, M.
Popis územného vývoja Ostravska od r. 1763 po súčasnosť. Rozbory a hodnotenia minulých plánovacích dokumentov a súčasná orientácia územného plánovania pre ostravskú aglomeráciu. Odporúčania na riešenie aktuálnych problémov a zdôvodnenia poňatia a koncepcie doterajšej územno-plánovacej dokumentácie. Prekážky autorizácie územných plánov.