Leveraged buyouts: their impact on R and D spending. - Bruton, G.D
Špekulatívne vykúpenia zadlžených podnikov akcionármi sú významnou súčasťou svetovej ekonomiky. Doterajšie výskumy, či takéto kúpy podnikov narušujú výskum a vývoj alebo zvyšujú jeho náklady, dali konfliktné výsledky. Táto práca skúma dopady takejto kúpy na výšku financovania výskumu a vývoja. Zhodnotenie výsledkov predchádzajúcich prác v tejto oblasti a závery autorov, ktorí nezistili podstatnejšie ovplyvnenie financovania výskumu.