Stan nauk organizacji i zarzadzania we Francji. - Matczewski, A.
Základné smery výskumu spoločenských vied v 80. rokoch vo Francúzsku. Výskumné strediská CNRS a univerzity v Paríži a Lyone ako výskumné centrá. Program spoločenských vied vypracovaný pod vedením M. Godeliera. Komplexný program výskumu človeka a spoločnosti. Vedúca úloha tohto výskumu v Európe.