Überleben in der Wohlstandsgesellschaft. - Lakaschus, C.
Otázka prežitia národa, podniku alebo značky v súčasných podmienkach ako problém, ktorý nemôže byť zverený byrokracii. Sociálno-psychologické faktory tohto problému. Kreativita ako dôležitý predpoklad schopnosti prežiť. Nebezpečenstvo sociálnej závislosti. Riziká a dôsledky depresie. Problém tzv. "demotivovaného národa". Z hľadiska prežitia podniku či značky ide o tzv. aktívny či proaktívny štýl správania sa. Potreba sociálnej inteligencie ako citlivosti k sociálnym signálom.