Dylematy wielkiej transformacji a szanse socjotechniki. - Sztompka, P.
Manipulačná či emancipačná sociotechnika? Dva modely. Poľské reálie a nutné smery sociotechnických činností. Pasívna a aktívna spoločnosť. Bariéry a blokovanie - pokus o typológiu. Dilémy transformácie: pokus o zostavenie katalógu s direktívami, ako postupovať. Ťarcha histórie s direktívami, ako ju riešiť. Porevolučný syndróm. Musí revolúcia padnúť?