Subsumption of space into society. - Mizouka, F.
Podstata pojmov absolútny a relatívny priestor. Charakteristika absolútnych a relatívnych atribútov priestoru a problematika ich začlenenia do spoločenských vzájomných vzťahov a pôsobení. Sociologická štúdia o dialekte začlenenia priestoru. Transhistorické aspekty začlenenia priestoru a problematika jeho začlenenia v trhovej spoločnosti.