L'industrialisation spontaneé dans les régions périphériques du Nord et du Sud. - Houssel, J.-P
Zvláštnosti priemyslu v okrajových regiónoch sveta. Ich zložky a rozdiely. Priemysel vo vidieckom prostredí a jeho zvláštnosti. Industrializačné vlny do krízy v r. 1974. Živelná industrializácia v strednom Taliansku, Tchaj-wanský úspech. Adaptácia živelného priemyslu kríze. Tuniský príklad. Typy industrializácie v latinskej Európe v 80. rokoch. (Histoire de développement 1991, č.15).