Niemieckie koncepcje lagodzenia skutków transformacji. - Schulz, Z.
Ťažkosti spojené s transformáciou ekonomiky v bývalej NDR po zjednotení Nemecka. Zamestnanosť sa v rokoch 1990-1991 znížila o 30 perc. Návrh na zavedenie mzdových subvencií v ohrozených podnikoch. Koncepcia G.A. Akerhofa z univerzity Berkeley a koncepcia podľa frankfurtského modelu. Model SEFEB.