Nezaměstnanost: rizikové skupiny. Sociální sondy. - Frýdmanová, Marie
Pre tvorbu programov určených na zvýšenie zamestnanosti je dôležité vytypovať i rikové skupiny obyvateľstva, ktoré sú nezamestnanosťou viac ohrozené. K rizikovým skupinám patria z hľadiska kvalifikačnej štruktúry ľudia s nižším vzdelaním, z hľadiska vekovej štruktúry mladí ľudia do 25 rokov. K rizikovým skupinám patria tiež minoritné skupiny obyvateľstva a handicapované osoby. K ťažko umiestniteľným pracovníkom patria aj dlhodobo nezamestnaní.