Really useful tests of the monocentric model. - Coulson, N.E
Problémy verifikácie prognóz monocentrického modelu. Popis súboru dát na testovanie teorém monocentrického modelu, ktoré sa prispôsobujú podmienkam. Priestorové rozdiely cien za pozemky, bývanie, využitie krajiny a priestorové usporiadanie rezidentov determinujú dopravné náklady do obchodného centra mesta. Hedonický cenový index.