Prawno-organizacyjne formy dzialalnosci gospodarczej w krajach anglosaskich. - Boguslawski, Z.
Základnú právno-organizačnú formu používanú vo V. Británii a USA tvoria kapitálové spoločnosti podľa obchodného práva. Tri druhy spoločností. Ich štatúty. Súkromné a verejné spoločnosti - ich charakteristika. Označenie PLC. Štatút spoločnosti. Príklad spätosti vedenia vyššieho stupňa.