Zemedelska proizvoditelna kooperacija - minalo, nastojašte, badešte. - Mišev, V.
Prednosti družstiev pred malovýrobou. Búrlivý rozvoj poľnohospodárskeho výrobného družstevníctva do 70. rokov. Spomaľovanie po 70. rokoch. Jeho príčiny. Možnosti využitia skúseností družstevníctva pri spájaní sa súkromných poľnohospodárov v súčasnosti. Rozbor predpokladov transformácie socialistického družstevníctva na trhovú demokratickú formu.