Budou města bohatá? - Kerner, Antonín
Zavedením rubriky Mestá a obce demonštruje redakcia Ekonoma úzku spätosť rozvoja národného hospodárstva a regionálnej problematiky miest a obcí. Problémy zložitej vyčísliteľnosti majetku miest a obcí, financovania obcí a miest, miestnych daní, miestnych poplatkov, úveru a združovania kapitálu.