Povolání: daňový poradce. Příprava zákona o daňovém poradenství a České komoře daňových poradců. - Potměšilová, Jindra
V Slovenskej republike bol už prijatý zákon o daňových poradcoch. V ČR poskytujú poradenské služby v oblasti daní rôzne subjekty registrované podľa zákona o súkromnom podnikaní. Potreba zákonnej úpravy i v ČR. Charakteristika pravidiel navrhovaných pre výkon daňového poradenstva týkajúcich sa kvalifikačných skúšok, práv a povinností daňových poradcov, porušenia profesnej etiky, zachovania kontinuity daňového poradenstva.