Československá daňová reforma. 4. - Klak, J.
Nová daňová sústava ráta s tým, že dôjde k oddeleniu príspevkov na poistenie od daňových povinností. Pri úvahách o sadzbách dane z príjmu fyzických osôb sa predpokladá, že súčet dane a príspevkov do poisťovacích fondov nebude vyšší než dane zo mzdy. Výhody novej sadzby poistenia pre podnikateľa. Charakteristika jednotlivých príjmov podliehajúcich zdaneniu fyzických osôb. Určenie základu dane z príjmov. Základné údaje o spôsobe zdanenia.