<An> analysis of the foreign and domestic balance sheet strategies of the U.S. banks and their association to profitability performance. - Haslem, J.A
Výsledky štúdie analyzujúcej údaje zo 176 pomerne veľkých bánk USA so zahraničnými a domácimi úradovňami. Identifikácia a interpretácia stratégie bánk doma i v zahraničí vychádzala zo spôsobu spravovania priestoru aktíva-pasíva. Dichotómia stratégií v zahraničí a doma. Zahraničná stratégia je spravidla konzervatívnejšia v úrokovej miere a rizikách likvidity. Konzistentná zahraničná stratégia bola u 44 bánk rentabilnejšia ako miešaná alebo vnútorná stratégia bánk.