Preodoljavane dolarizacijata na ikonomikata i osaštestvjavane na stabilizacionnata programa za izchod ot ikonomičeskata kriza. - Kolev, B.
Skúmanie otázky valutovej substitúcie (dolarizácie) pri prechode centrálne riadenej ekonomiky na trhovú ekonomiku. Pozornosť na dolarizáciu pri uskutočňovaní stabilizačného programu. Analýza vnútornej zameniteľnosti národnej valuty, charakteru a úrovne valutového kurzu, spôsobu jeho určovania a valutového režimu.