Quel systeme monétaire et bancaire pour les Etats baltes? - Hofman, B.
Podmienky nezávislosti meny pobaltských štátov - musí byť stála, vierohodná a zameniteľná na západné meny. Musí byť spätá so západnou menovou jednotkou. Výhody pre západné meny. Potreba bankového systému západného typu v pobaltských krajinách. (Neue Zürcher Zeitung, 3.-4. nov. 1991).