Metodat na produktovija portfejl. - Grigorova, V.
Metóda je určená pre formovanie produktovej a technologickej štruktúry výroby vo firmách alebo mnohoodvetvových spoločnostiach. Pomocou tejto metódy sa určujú finančné vzťahy, ktoré zabezpečujú rovnováhu firmy a výrobkovo-technologický vývoj zakladajúci prosperitu. Analýza produktovo-technologickej štruktúry sa uskutočňuje na základe závislosti medzi výrobkom, technológiou a trhom. Uvedenie možných kombinácií v matici. Využitie výrobkového portfolia na získavanie najvýhodnejšej pozície na trhu.