Poučení pro naše kapitálové trhy. Světové burzy. - Kysel, P.
Burzové ceny (kurzy) reflektujú zmeny v ekonomike i politike a poskytujú verejne dostupné informácie o podnikoch. Svetové trhy cenných papierov sa odhadujú na 20 triliónov USD (550 triliónov Kčs). Veľkosť trhov cenných papierov a veľkosť jednotlivých búrz záleží na veľkosti príslušných národných ekonomík. Porovnanie najväčších burzových trhov účastín, malých búrz v Európe a búrz "tygrov". Charakteristika účastinárov na svetových burzách a celkového výnosu z investícií.