Hypotekární úvěry. Rozvoj peněžního trhu. - Vencovský, František
Vytvorenie peňažného trhu predpokladá prebudovanie vzťahov nielen medzi bankovou sústavou a podnikmi, ale aj medzi podnikmi navzájom. Je potrebné formovať majetkovú garanciu za pôžičku, spojenie splácaného úveru s majetkovou podstatou podniku, čo najdôslednejšie rieši hypotekárny úver. Predpoklady bezpečnosti úveru. Význam a úloha hypotekárnych zástavných listov a zákona o dlhopisoch.