L'économie israélienne a la recherche d'un second souffle.
Piliermi izraelského rozvoja sú poľnohospodárstvo, turistika a priemysel. Poľnohospodárstvo zápasí s nedostatkom vody. Turistika prináša 25 až 30 perc. devíz. Význam má aj vojenský priemysel. Šance a riziká emigrácie, ktorá za 2 roky dosiahla prírastok 20 perc. Rast, rozpočtový deficit a inflácia v ekonomike. Populácia a HDP. Zahraničná pomoc. Potreba liberalizácie a privatizácie hospodárstva. (Conjoncture-Paribas 1991, december).