<The> collapse of the Yugoslav economy. - Žižmond, E.
Príčiny zlyhania juhoslovanskej ekonomiky - analýza historického a súčasného ekonomického rozvoja. Vplývajúce faktory. Nezrovnateľnosť súčasného federálneho systému s centralizovanou makroreguláciou ekonomiky. Ekonomické záujmy viacej rozvinutých republík v Juhoslávii. Hospodárska politika. Tempo rastu hlavných ekonomických ukazovateľov 1953-89. Výsledky protiinflačného programu v r. 1990.