Čuždijat kapital v grackata promišlenost. - Karavelias, S.
Cudzí kapitál zohral pri urýchľovaní ekonomického rastu v Grécku významnú úlohu. Činnosť tohto kapitálu bola zákonne upravená už v rokoch 1952 a 1954. Zahraničnému kapitálu boli udelené až škandalózne privilégia, ktoré nemohli využívať miestne podniky. Transnacionálne korporácie ovládli kľúčové odvetvia i domácu ekonomiku. Faktory, ktoré vyvolali vysoký záujem cudzieho kapitálu o Grécko. Priame investície a vykupovanie podnikov urýchlili vstup Grécka do európskeho hospodárstva.