Quel avenir pour le "modele" japonais? - Boyer, R.
Podľa niektorých ekonómov japonský výrobný systém je zmes fordizmu. Podľa inej interpretácie je to toyotizmus, ktorého mzdová sústava je z viacerých hľadísk odlišná. Je krátkodobá nerovnováha dôsledkom úspechu toyotizmu? Japonsko ako hospodársky obor, ale ako politický trpaslík. Päť endogénnych zdrojov blokovania alebo strata dynamizmu. (Cadres CFDT, 1991-1992, č. 349-350).