Co se lze naučit ve východní Evropě. - Mintzberg, Henry
Zamyslenie nad tým, či je pre bývalé socialistické krajiny správne uskutočniť skok z jednej krajnosti do druhej, a to zo štátnej kontroly ekonomiky do súkromnej kontroly. K tomu by stačilo predať všetky podniky dražiteľom, ktorí budú pravdepodobne cudzinci. Veľké korporácie sú riadené ako formálne hierarchie právomoci, nie ako demokracie, ale ako byrokracie. Uplatňujú sa v nich štruktúry podobné tým, ktoré pôsobia v komunistických štátoch. Správnejšie je pomaly vytvárať širokú paletu vlastníckych foriem.