Ekonomická reforma a antireformy. 1. - Truneček, Jan
Stručná charakteristika troch základných myšlienkových prúdov ktoré kritizujú oficiálnu vládnu reformu. 1) Reformovaný socializmus skupiny pracovníkov PÚ ČSAV na čele s Valtrom Komárkom, ktorý má charakter tzv. tretej cesty. 2) Názory a odporúčania M. Zeleného, profesora univerzity vo Fordhame (reformovaný kapitalizmus). 3) Demokratická ekonomika (voľnotrhový socializmus, ľudový kapitalizmus, demokracia akcionárov, nový marxizmus).